Trainingen

De leden, afkomstig uit de hele regio, worden op techniek en vaardigheid ingedeeld in één van de vele groepen. De trainingen worden allen gegeven op zaterdagochtend of donderdagavond en zijn onderverdeeld in drie onderdelen. De droogtraining en schaatsvaardigheid zijn voor de leden een verplicht onderdeel. De techniektraining is vrijwillig (maar niet vrijblijvend). In de even weken wordt getraind op techniek, in de oneven weken wordt getraind voor de show. Naast de trainingen organiseren we regelmatig een vrije rolschaatsavond. Hierbij zijn ook vriendjes en vriendinnetjes welkom. De data hiervoor zijn terug te vinden in de kalender op deze website.

Schaatsvaardigheid: hierin train je het rolschaatsen zelf, zoals pasjes, draaitjes, binnenkant, buitenkant en figuren rijden.

Techniek: hierin worden alle sprongen getraind. Vanaf de 3-sprong en daarna alle sprongen die je rond moet springen. Piqué, haantje, kruissprong etc. worden niet in deze les getraind. Dit zijn kleine sprongetjes die tijdens de schaatsvaardigheid aan bod komen.

De trainsters binnen onze vereniging zijn:
Annemie van Lakwijk, Esmée Hertogh, Iris Meeuwsen, Jennifer Krijger, Liesbeth Brooijmans, Martine Bastiaanse-Backx, Natascha Vriens en Susan Brooijmans.